Information om betalning, avbokning mm
Priserna för repektive behandling hittar du vid beskrivningarma nedan, betalning via Swish eller kontanter. 
Vid eventuell fakturering tillkommer en avgift på 45 kr.

Jag tar ut en avgift vid sen ombokning/avbokning (mindre än 24 timmar före bokad behandling), 300 kr/bokad behandlingstimma. Vid utebliven ankomst debiteras hela behandlingssumman.

Varför debiteras du?
När du beställer tid för behandling så gör vi ett muntligt/skriftligt avtal.
Du (köparen) förbinder dig att komma till mig vid en i förväg överenskommen tid och köpa en behandling.
Jag (säljaren) förbinder mig att reservera denna tid för Dig och inte sälja den till någon annan.
Så länge du inte avbeställer tiden senast 24 timmar före behandlingen så kan jag inte sälja den bokade tiden till någon annan.

Därför är du betalningsskyldig
Som egen företagare med tjänster inom friskvård och hälsa är jag beroende av att sälja tider för behandlingar till mina kunder och kan jag inte utföra tiden du bokat med mig har jag andra kunder som gärna hade velat ha din bokade tid. Ofta har jag en väntelista för en viss tid eller dag vid akuta besvär. Då hade jag kunnat erbjuda tiden till någon annan som också vill komma till mig för att må bra. Men bara om jag får din avbokning i tid.
Jag vill hålla hög kvalitet i mina behandlingar och ge god service till mina kunder.

Jag respekterar Din tid. Jag är där för Dig!
Tack för Din förståelse !

 

Tjänster

En härlig stund erbjuder klassisk djupgående massage, idrottsmassage, lymfdränagemassage för gravida och fibromassage (ej triggerpunktsbehandling), fibromassage (triggerpunksbehandling eller med cupping), cuppingmassage/lymfdrännage med cupping, ansiktscupping, Gua-sha (skrapmassage som görs i kombination med cupping om det önskas), regndroppsmassage med eteriska oljor mm, chokladmassage. Triggerpunktsmassage ingår i samtliga behandlingar, utom regndroppsmassagen och lymfdränagemassage. Eteriska oljor används som passar just DIN behandling.

Läs mer om respektive metod nedan:

Chokladmassage 


Pris chokladmassage

Ca 90 min, 700 kr.
-Länge har det varit snack om att choklad skall vara hälsosamt. Det är inte bara himmelskt gott, dämpar pms och tillför antioxidanter. Det är även bra för huden och humöret. Choklad sägs vara mjukgörande, motverka depression, öka koncentrationsförmågan och förhöja kärlekslivet.

-Chokladmassagen skiljer sig från den klassiska massagen på flera sätt än att det är kakao i oljan. I den klassiska massagen försöker man med knådning, glidningar och tryck, mjuka upp spända muskler och knutar. Med chokladmassagen vill man istället få ned så mycket choklad som möjligt i musklerna, därför används bara mjuka rörelser och så mycket handflata som möjligt.

- Chokladmassage hjälper inte direkt mot knutor i ryggen, men indirekt kan man ändå få den effekten. Om man har knutor i ryggen kan det bero på att man har spänningar i andra muskler som löses upp. Men framför allt är den här massagen en lugn och skön behandling.

 

Lymfdränage, gravid och fibro massage 

Pris lymfdränagemassage (ingen cupping)

Ca 60 min, 600 kr. 

Lymfdränage massage har ofta god effekt på svullna ben och armar. Mjuka strykningar över hela kroppen.

Eteriska oljor används som är bäst för lymfan, som stärker cirkulation och är avsvällande samt utrensande.

Lymfan är en vätska som hjälper till att transportera slaggprodukter, döda celler, gifter och fetter. Lymfsystemet är också en viktig del i kroppens immunförsvar. Lymfans flöde kan bli för långsamt på grund av ohälsa, för lite motion, för mycket stillasittande eller stillastående och att man dricker för lite rent vatten.

Även lokala blockeringar i lymfsystemet kan uppstå vid ohälsa och som ett förstadium till ohälsa. Detta kan även bero på läkemedel, stress och rökning, men kan också uppstå på grund av att man intar en ohälsosam kost.
Det är också vanligt med lokala problem efter operationer. Till exempel att man tar bort lymfkärl i armhålan i samband med bröstcanceroperationer, vilket kan leda till sämre cirkulation och svullnader.
Lymfdränagemassage ger en snabb lindring och ökning av lymflödet. Redan efter någon minut kan man till exempel se fingrar som har varit tjocka som korvar se helt normal ut igen. Överskott av vätska i ben och armar transporteras bort.
Lymfsystemet hjälper till att föra bort slaggprodukter och gifter från kroppen och lymfdränagemassagen bidrar därmed till detox/ avgiftning och förbättrad hälsa, men också till kosmetiska förbättringar som smalare armar, ben, kropp och minskande celluliter.

 

Klassisk massage

Priser klassisk massage (djupgående massage)

60 min, 500 kr

90 min, 600 kr

120 min, 700 kr

 

Pris Regndroppsmassage

Ca 90-120 min, 700 kr

Regndroppsmassage (rdm) är en behandling där 9 terapeutiska eteriska oljor används. Rdm är en mycket kraftfull form av aromaterapi som görs via fötterna, andningen och ryggen.

Behandlingen stärker immunförsvaret och nervsystemet, samt minskar ryggbesvär och bekämpar bl.a virus och inflammation, avhjälper stress, sömnsvårigheter, depression, utmattningssyndrom, energilöshet, olika trauman, oro och ger en skön känsla av välbefinnande och avslappning.

Uppnår balans i kropp och själ, för att åstadkomma känslomäsig läkning.

 

Cuppingmassage - Lymfdränage med cupping

Pris cuppingmassage - Lymfdränage med cupping 

60 min, 600 kr

90 min, 700 kr

120 min, 800 kr

Cuppingmassage är att jobba med undertryck så att ett vakuum bildas.

Cuppingmassage är mycket bra för t.ex astma, fibromyalgi, förkylning, ryggsmärtor, Ischias, idrottsskador och träningsvärk m.m.

Cuppingen kan även utföras i ansiktet  och ger positiva effekter som slätare hy, mindre rynkor och påsar under ögonen, lindring av spänningshuvudvärk och käkspänningar.

Cupping är också en mycket bra metod för att få ordning på Psoas muskeln (höftböjarmuskeln), en av de viktigaste muisklerna för vårt välbefinnande.

Psoas är vår ursprungliga kontakt med centrala nervsystemet. Det är så mycket mer än bara en muskel, här ligger din magkänsla, intuition och den kallas även Själens Muskel, Muscle of the Soul. Det är den muskel som får dig att kunna vika dig, rulla ihop dig till en boll, skydda dig. Starkt kopplad till hjärnstammen och snabba reaktioner. Det är här vi lägger trauma; fysiska, emotionella, sexuella övergrepp, besök hos tandläkaren, olyckor, våld, krig, alla former av chock, hot, operationer, sjukdomar och allt som påverkar oss negativt. Mjuka trauman likaväl som hårda trauman. Psoas skiljer inte på dem, psoas lagrar minnen.

 

Information om cupping:

Cuppingmassage är en gammal kinesisk metod där man genom vakuum suger ut blod i bindväven UTAN att förstöra dom tunna blodkärlen, man ökar blodgenomströmningen i musklerna och det ökar vätskerörelserna. När detta händer stimuleras borttransportering av slaggprodukter i vävnaden och immunförsvaret startar en rensningsprosess och hjälper även olika organ i dess läkningsprocess. 

Detta ger signaler till kroppen att det är något främmande inärvarande och då startar en utrensningsprocess för att återställa och läka kroppen med hjälp av kroppens egna hormorner. Cuppingmassage är ett mycket effektivt sätt att öppna kroppens meridianer och rensa och låta ny energi flöda genom dess system.    

Meridianerna är kroppens energi flöde till alla delar av kroppens organ och vävnader.

Cuppingmassagen går djupt ner i vävnaden vilket gör att det frigörs gifter  (slaggprodukter)  som är lagrade i kroppen och startar lymfsystemet för utrensning. Märken som indikerar det blir ofta mycket möka, men även skador kan indikeras av mörka märken. Detta är helt ofarligt och visar att nu är en utrensning och en läknings prosess igång.

Lymfmassagen startar circulationen i kroppen så att slagprodukter, toxiner, och överflödig vätska effektivt kan transporteras ut ur kroppen. Massagen löser även upp blockeringar och fibroser. Fibroser= förtätningar i fettväven när bindväv, hud och slaggprodukter växer ihop, (det är bl.a fibroserna som gör ont vid massage). De sitter ofta i nacken "tjurnacke", runt vristerna, knän, lår, överarmar, solarplexus, samt vid gamla skador och ärr.